Maitsev riisinuudlisalat kanaga sobib imehästi tavalise pasta asemel ja nii gluteeni- kui laktoositundlikele!
Riisinuudlisalat kanaga on hea vaheldus koorestele pastadele, sisaldades ka korraliku portsjoni köögivilju. Valmistamiseks on vaja vaid nobedaid näppe, et köögivilju viilutada, samal ajal kui kana pruunistub ja riisinuudlid pehmenevad. Mõnus toit, mis täidab kõhtu, aga ei tekita üleliigset raskustunnet. Roog on järele proovitud ka laste kokkamisklubis, kus see sai vaid kiidusõnu ja viis tärni.
Vaja läheb:
- 50 g riisinuudleid
- 80 g kanafileed
- 80 g porgandit
- 80 g suvikõrvitsat
- suur peotäis peterselli
- 1,5 spl külmpressitud oliiviõli
- 0,5 spl palsamiäädikat
- 0,5 tl Dijoni sinepit
- 0,5 tl mett
- 20 g spinatit
- 1 tl seesamiseemneid
- 0,5 tl karrit
- soola
Valmistamine:
Tükelda kanafilee, lisa väike osa õlist ja karri. Sega omavahel ning prae. Kui kana on ühelt poolt pruunistunud, lisa õhukesteks pulkadeks lõigatud porgand ja suvikõrvits. Kuumuta, kuni kana on küps, ja lisa hakitud petersell. Köögiviljad jäävad mõnusad krõmpsud.
Samal ajal aja potis vesi keema, lisa riisinuudlid ja sool ning keera kuumus kinni. Aeg- ajalt segades lase riisinuudlitel pehmeneda. Sega peaaegu pehmed riisinuudlid kana ja köögivilja seguga. Sega oliiviõlist, palsamiäädikast, sinepist ja meest kaste. Pese spinatilehed. Lao spinat taldrikule ning tõsta peale kana, köögiviljade ja riisinuudlite segu. Vala üle kastmega ja raputa peale seesamiseemneid (võid neid enne kergelt röstida).
Head nautimist!
Foto: Karita Laugus
Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.