Rukola-peedisalat

Rukola-peedisalat on just kuuma suvepäeva sobiv kerge ja värvikirev kehakosutus. Peet, juust ja maasikad aitavad värsket rohelist veelgi maitse- ning nüansirikkamaks vormida.

Suvine aeg pakub rohkelt võimalusi värske kodumaise hooajalise toidu tarbimiseks. Kes on kevadel külvanud erinevaid roheliste lehtköögiviljade seemneid või armastab retki turule, peaks saama nüüd nende värskust ja maitset nautida. Rohelised lehtköögiviljad on suurepärane põhi mistahes suvisele salatile.

Vaja läheb:
  • 20 g rukolat
  • 20 g spinatit
  • 15 g/1 spl sidrunimahla
  • 200 g keedetud peeti
  • 30 g feta juustu (25%)
  • 200 g maasikaid
  • 5 g kooritud kanepiseemneid
Valmistamine:

Pese ja nõruta rukola ning spinati lehed. Lõika keedetud peet ja juust kuubikuteks. Poolita pestud ja puhastatud maasikad. Sega rukola ning spinati lehed sidrunimahlaga läbi ning aseta need taldrikule. Lisa peedi ja juustu kuubikud. Viimase lihvina kaunista salat maasikate ja kanepiseemnetega.

Värviküllane rukola-peedisalat on valmis kohe söömiseks!

Üks portsjon annab 300 kcal 

Kui sind huvitab, millepoolest peet hea ja kasulik on, vaata järgi Nutrilligendi blogist.

rukola-peedisalat