Selge läätsesupp
See 15 minutiga valmiv supp on lihtsate koostisosadega ja sisaldab rohkelt rauda, vaske, A-, C-, B6- ja B12 vitamiini.
Sobib suurepäraselt tööpäeva õhtusse, kui tahaks köögis askeldamisega ruttu ühele poole saada. Maitselt meenutavad läätsed herneid.
Supp ühele:
- 60 g rohelisi läätsesid
- 50 g porgandit
- 50 g paprikat
- 20 g sibulat
- 10 g peterselli
- 1 sl külmpressitud oliiviõli
- sidrunit
- soola, pipart
- 1 viil täisterarukkileiba
- 25 g õrnsoolalõhet
- õhuke kiht taluvõid
Valmistamine:
Loputa ja keeda läätsed. Kui läätsed on poolpehmed, lisa hakitud porgand, paprika ja sibul. Vahetult enne valmimist maitsesta soola, pipra, oliiviõli ja värske sidruni mahlaga. Lase supil veel veidi keeda, kuid jäta köögiviljad pigem krõmpsuvad. Serveeri hakitud maitserohelisega. Kõrvale võta näiteks üks viil kalaleiba. Kui vajad gluteeni- või kaseiinivaba versiooni, siis jäta või ära ja võta gluteenivaba leib.
Head isu!
Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.