Siiaäkis

Värske kala ja suvi käivad käsikäes. Kalameestelt värsket kala saades on hea võimalus valmistada äkist. Rooga, mis nõuab äsja püütud ja väga värsket kala. Siig sisaldab toitaineliselt vähe rasva ning palju valku – seega on see hea valik neile, kes oma toitumist rohkem jälgivad.

Vaja läheb:
  • 1 kg eriti värsket siiga
  • 1 tl jämedateralist meresoola
  • 2 keskmist sibulat
  • suurem peotäis hakitud tilli
Valmistamine:

Fileeri siig ning eemalda kalalt nahk. Lõika filee väiksemateks kuubikuteks. Haki sibul võimalikult peeneks. Sega kala sibula, soola ning hakitud tilliga kokku. Jäta pooleks tunniks maitsestuma. Tõsta siig rukkileivale. Soovi korral pigista juurde sidrunimahla. Meie rukkileiva retsepti leiad siit.

Head isu!

Kaks viilu rukkileiba siiaäkisega annab 250 kcal.