Suvikõrvitsakeeks

Suvikõrvitsa õrn maitse ja apelsini värskus loovad selles küpsetises mõnusa maitsekoosluse, mis sobib oivaliselt eelseisvateks pühadeks ja aastavahetuse pidustusteks peolauale!

Suvikõrvits ehk teisisõnu rullkõrvits ja kabatšokk sobib paljudesse toitudesse, küpsetistesse ja hoidistesse just oma maheda maitse ja kerge olemuse poolest. See suvikõrvitsakeeks sobib hästi ka neile magusasõpradele, kes ei saa süüa muna ja kui kasutada hoopis tatrajahu, on see ka gluteenivaba!

 

Vaja läheb:
  • 250 g (tatra)jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl söögisoodat
  • 400 g suvikõrvitsat
  • 1 spl riivitud apelsinikoort
  • 1 spl apelsinimahla
  • 15 g külmpressitud oliiviõli
  • 2 küpsemat banaani
Valmistamine:

Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja söögisooda. Riivi eraldi kaussi ühelt apelsinilt koor, pigista juurde 1 spl apelsinimahla, lisa oliiviõli ja banaanid. Püreesta ühtlaseks massiks ja lisa kuivainete segule. Eraldi kaussi riivi suvikõrvits, lisa natuke soola ja pigista mahl välja. “Kuivatatud” riivitud suvikõrvits lisa taignale ja sõtku ühtlaseks. Vala tainas määritud leivavormi ja küpseta 180-200 kraadi juures umbes tund aega. Apelsini asemel võib kasutada ka sidrunit.

Head isu!