Täidetud paprikad šampinjonidega

Võta kaks värvikirevat paprikat täisväärtuslikuks põhitoidukorraks või haara üks paprika vahepalaks!

Kas teadsid, et šampinjonid on head C- ja B- grupi vitamiinide allikad? Samuti on seened ainsad mitteloomse D-vitamiini allikad!

Vaja läheb:
  • 2 paprikat
  • 30 g porgandit
  • 50 g šampinjone
  • 30 g läätsesid
  • 30 g täisterariisi
  • 1/4 mugulsibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 10 g kontsentreeritud või 20 g tavalist tomatipastat
  • 12 g parmesani juustu
  • 5 g värsket basiilikut
  • 2 g tüümiani
  • 12 g oliivõli
  • soola, pipart
Valmistamine:

Võta ahjupott, kuhu vala u 1 cm vett. Aseta pott ahju ja ahi 200 kraadi juurde soojenema. Pane riis ja läätsed eraldi pottidesse keema. Riivi porgand, haki sibul, küüslauk ja šampinjonid ning prae neid pannil oliivõliga. Kui läätsed ja riis on pehmeks keenud, kalla need pannile, lisa tomatipasta, tüümian, hakitud basiilik, sool ja pipar ning sega kogu segu segamini. Siin võid lisada ka riivitud parmesani juustu kohe segusse või puistada alles hiljem valmis paprikate peale!

Lõika paprikatel “müts” pealt ära ning puhasta seemned välja. Raputa paprikate sisse natuke soola, seejärel täida paprikad riisi-läätse-šampinjoni seguga.

Võta ahjupott kuuma veega ahjust välja ning aseta paprikad kuuma vee sisse (vajalik selleks, et paprikad pehmeks muutuksid). Pane potile kaas peale ning aseta pott 1-1,5 h ahju. Paprikad on valmis kui paprika on väljast pehmeks muutunud!

Kaks paprikat sobivad ideaalselt täisväärtuslikuks lõuna- või õhtusöögiks nii soojalt kui ka külmalt. Ühe paprika võib aga vahepalaks kooli/tööle kaasa võtta!

Head isu!