See küpsetis on armas just seetõttu, et on täis nostalgilisi mälestusi vanaema sünnipäevalauast. Huvitav aga sellepärast, et on just selliste maitsenüanssidega, nagu igaüks soovib. Täidis võib koosneda nii kohupiimast, jogurtist, toorjuustust või laktoosivaba küpsetise jaoks hoopis kookospiimast.

Selles koogis ei ole kasutatud valget nisujahu ega suhkrut, vaid hoopis gluteenivaba tatrajahu ning madala glükeemilise koormusega kookospalmisuhkrut.

Põhja jaoks läheb tarvis:
  • 5 toasooja muna
  • 4 spl kookospalmisuhkrut
  • 1 spl kartulijahu
  • 4 spl toortartajahu
  • vanilli
  • Täidise jaoks läheb tarvis:
  • värskeid või külmutatud marju
  • 300 g meelepärast toormoosi
  • 1 dl vahukoort
  • 300 g toorjuustu/kohupiimapastat/jogurtit/ kookospiima
  • maitse järgi kookospalmisuhkrut
Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Põhja valmistamiseks vahusta toasoojad munad mikseriga tugevaks vahuks, lisades suhkrut järkjärgult vahustamise ajal. Eraldi kausis sega omavahel jahud ja küpsetuspulber. Kui munavaht on valmis, sõelu jahusegu väga aeglaselt ja ettevaatlikult segades munavahule. Vala segu vaikselt küpsetuspaberiga kaetud pannile, aja laiali ning aseta juba kuuma ahju. Küpseta 180-200 kraadises ahjus 5-10 minutit (sõltuvalt ahjust). Ära jäta põhja üksi küpsema, sest kui põhi läheb väga pruuniks ja krõbedaks, siis ei ole seda hea rulli keerata.

Täidise jaoks vahusta vahukoor kookospalmisuhkruga. Sega kokku maitsestamata kohupiima, jogurti või toorjuustuga. Laktoosivaba küpsetise jaoks kasuta kreemjat kookospiima. Suhkrut lisa maitse järgi.

Aseta lauale küsetuspaber ning puista sinna peale veidi suhkrut, et biskviit sinna kinni ei jääks. Kui põhi on küps, tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberist kinni hoides põhi pannilt ning kummuta tagurpidi ettevalmistatud küpsetuspaberile. Tõmba küpsetuspaber, mis oli biskviidi põhjaks, ettevaatlikult põhja küljest lahti.

Esmalt määri põhjale toormoos, seejärel segu ning sinna peale marjad. Keera biskviit rulli ning aseta see küpsetuspaberi sees külmkappi mõneks tunniks või terveks ööks maitsestuma.

Maitsvat pidupäeva!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE