Värske ja toitev pastasalat on suurepäraseks vahelduseks koorestele ning tomatikastmega pastadele. Värskelt tehtud basiilikupesto annab sellele pastale imelise värskuse, mis üllatab ja hellitab su maitsemeeli!

Vaja läheb:
  • 50 g täisterapastat (kuivaine)
  • 120 g kirsstomateid
  • suurem kimp frillice salatit
  • 1 pott värsket basiilikut
  • 60 g kanafileed
  • 1 küüs küüslauku
  • 3 spl riivitud parmesani juustu
  • 3 spl oliiviõli
  • 2 spl seedermänniseemneid
  • 1 spl India pähkleid
  • sidrunimahla
  • karripulbrit ja soola
Valmistamine:

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tükelda kanafilee väiksemateks tükkideks, maitsesta soola ja vähese karriga ning prae pannil küpseks. Pese ja kuivata salat ja kirsstomatid. Lõika tomatid neljaks ning rebi salat sõrmede vahel väiksemaks. Pese basiilik ning puhasta küüslauk. Pruunista pannil kergelt seedermänniseemned ja India pähklid. Tükelda/purusta küüslauk väiksemaks ning lisa koos basiiliku, oliiviõli ning röstitud seedemänniseemnete ja pähklitega köögikombaini (või purusta saumikseriga) ja püreesta ühtlaseks massiks. Sega pesto keedetud ja kurnatud pastale ning sega juurde tükeldatud tomatid, lehtsalat ja kanatükid. Sega õrnalt läbi, nii et pasta oleks ühtlaselt pestoga maitsestunud. Riivi peale veel veidi parmesani juustu. Pastale võib lisada ka oliive, mozzarella pallikesi või suhkruherne kaunu.

Head isu!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE