Kategooria: Lõuna- ja õhtusöögid

räimevorm
Räimevorm peedi carpaccioga

Millal Sa viimati valmistasid mõnda oma rooga räimest ehk läänemere heeringast? Räim on natuke unustuste hõlma vajunud kala, mida võiks kindlasti uuesti au sisse tõsta ning hakata teda rohkem meie menüüsse lisama.

Loe edasi
nõgesekotlett
Nõgesekotletid ahjukartuli ja salatiga

Eestimaa loodus pakatab kevadel erinevatest taimedest, mida võiks kasutada ka toidulaual. Üks sellistest on kindlasti nõges. Harilik kõrvenõges sisaldab rohkelt erinevaid vitamiine ja mineraalained: C-, A- ja E-vitamiini, B grupi vitamiine, biotiini, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, rauda.

Loe edasi
Ghee ehk selitatud või
Ghee

Ghee ehk selitatud või on pärit Indiast. Seda on kasutatud nii traditsioonilises rahvameditsiinis kui ka toidu valmistamisel. Või selitamise käigus eraldub piimasuhkur ehk laktoos ning piimavalk ehk kaseiin. Seetõttu sobib gheed kasutada nii laktoosi- kui kaseiinivaba toitumise puhul.

Loe edasi
Ramen supp
Ramen supp

Ramen supp on väga lihtsustatult Jaapanist pärit nisunuudlitega lihaleem. Ramen supi retsepte on väga palju, mis on ehk ka põhjus, et just see tõusva päikese maa roog on saanud rahvusvaheliselt tuntud kosmopoliidiks ning paljude suureks lemmikuks.

Loe edasi
Suve salatiampsud

Sooviksid süüa midagi kerget, kuid siiski toitvat ja ei soovi köögis suvel väga palju aega veeta? Siis ongi ideaalsed salatiampsud, mis sobivad väga hästi nii lisandiks grilli kõrvale kui vahepalana.

Loe edasi
Tatrasalat

Kui tavaliselt serveeritakse tatart lihtsalt prae lisandina, siis tegelikult saab tatrast valmistada ka imemaitsvaid salateid. Selle maitsva ja kõhtutäitva salatiretsepti leidsime Sandra Vungi raamatust “Taimsed õhtusöögid” ning katsetasime ka ise järele! Aitäh, Sandra, selle retsepti eest! Tegime väikese omapoolse täienduse porgandi ja sidrunimahla osas ning jagame seda maitsvat retsepti ka Sinuga!

Loe edasi
Kanasupp

Kas oled ise kunagi valmistanud kanast supipuljongit? See võtab küll aega, kuid on ootamist väärt, sest mida kauem vedelikku keeta, seda rikkalikuma maitsega puljong jääb. Puljongit keetes tasub hoida madalat kuumust – nii valmib selge ning läbipaistev puljong. Sellesse eralduv želatiin, kondroitiin ning glükosamiin aitavad külmetuse vastu võidelda ning toetavad liigeste tööd. Kuna külmetuse hooaeg […]

Loe edasi
Püreesupp bataadi, herneste ja seemnetega tervislikku päeva.
Bataadi-hernepüreesupp

Bataadi magususest ja herne värskusest tuleb kokku üks mõnusalt kreemine püreesupp, mis oma erkrohelise värviga pakub ka rohkelt silmailu. Lisades seemneid ja võttes viilu rukkileiba kõrvale, saad ühe küllastava toidu, kuid meeldivalt kerge enesetunne jääb püsima.

Loe edasi
pastasalat basiilikupestoga
Pastasalat värske basiilikupestoga

Värske ja toitev pastasalat on suurepäraseks vahelduseks koorestele ning tomatikastmega pastadele. Värskelt tehtud basiilikupesto annab sellele pastale imelise värskuse, mis üllatab ja hellitab su maitsemeeli!

Loe edasi
oa-kanapallid
Oa-kanapallid köögiviljadega

Valmista oma traditsioonilised kotletid seekord hoopis uudset viisi, kasutades lisandiks ube ja rohkelt köögivilju. Lõpptulemus on väga mahlane ja maitsev!

Loe edasi