Kategooria: Lõuna- ja õhtusöögid

Suvikõrvitsa hooaeg on käes. Tänane suvikõrvitsalasanje retsept on neile, kes armastavad suvikõrvitsat või keda on samaaegselt tabanud suvikõrvitsa uputus ja inspiratsiooni kriis.
Loe edasi
Suvi on oma täies hiilguses. Sel ajal satuvad paljud meist mingiks perioodiks maale. On see siis enda maakodu või külastame kedagi. Kui see käik sisaldab ühtlasi erinevaid töid ja talguid, pakume Sulle ühe tasakaalustatud ja toitainerikka lõuna-või õhtusöögi, mis peaks kõhu täitma ka kõige usinamal talgulisel. Salatis on kasutatud praegu hästi kättesaadavat värsket toitu, sh […]
Loe edasi
Pannkoogid on paljude lemmikud üle kogu maailma. Neid peetakse traditsiooniliseks pühapäeva hommikusöögiks ja neil on sageli veidi patune reputatsioon.
Loe edasi
Köögiviljahautisi leiab erinevate rahvaste köökidest. Prantslaste hautis kannab nime ratatouille (pärineb sõnast, mis tähistab segamist) ning selle juured on Nizza kandis. Ratatouille retsepte on väga mitmesuguseid. Enam levinud komponendid on tomatid, küüslauk, sibul, suvikõrvits, baklažaan, paprika ning erinevad ürdid.
Loe edasi
Millal Sa viimati valmistasid mõnda oma rooga räimest ehk läänemere heeringast? Räim on natuke unustuste hõlma vajunud kala, mida võiks kindlasti uuesti au sisse tõsta ning hakata teda rohkem meie menüüsse lisama.
Loe edasi
Eestimaa loodus pakatab kevadel erinevatest taimedest, mida võiks kasutada ka toidulaual. Üks sellistest on kindlasti nõges. Harilik kõrvenõges sisaldab rohkelt erinevaid vitamiine ja mineraalained: C-, A- ja E-vitamiini, B grupi vitamiine, biotiini, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, rauda.
Loe edasi
Ghee ehk selitatud või on pärit Indiast. Seda on kasutatud nii traditsioonilises rahvameditsiinis kui ka toidu valmistamisel. Või selitamise käigus eraldub piimasuhkur ehk laktoos ning piimavalk ehk kaseiin. Seetõttu sobib gheed kasutada nii laktoosi- kui kaseiinivaba toitumise puhul.
Loe edasi
Ramen supp on väga lihtsustatult Jaapanist pärit nisunuudlitega lihaleem. Ramen supi retsepte on väga palju, mis on ehk ka põhjus, et just see tõusva päikese maa roog on saanud rahvusvaheliselt tuntud kosmopoliidiks ning paljude suureks lemmikuks.
Loe edasi
Sooviksid süüa midagi kerget, kuid siiski toitvat ja ei soovi köögis suvel väga palju aega veeta? Siis ongi ideaalsed salatiampsud, mis sobivad väga hästi nii lisandiks grilli kõrvale kui vahepalana.
Loe edasi
Kui tavaliselt serveeritakse tatart lihtsalt prae lisandina, siis tegelikult saab tatrast valmistada ka imemaitsvaid salateid. Selle maitsva ja kõhtutäitva salatiretsepti leidsime Sandra Vungi raamatust “Taimsed õhtusöögid” ning katsetasime ka ise järele! Aitäh, Sandra, selle retsepti eest! Tegime väikese omapoolse täienduse porgandi ja sidrunimahla osas ning jagame seda maitsvat retsepti ka Sinuga!
Loe edasi