Kategooria: Vahepalad

marjakreem
Marjakreem

Kiiresti ja kergesti valmiv maitsev vahepala lihtsustab oluliselt igapäevase menüü planeerimist. Marjakreem valmib käepärastest koostisosadest paari liigutusega!

Loe edasi
taimne määre
Taimne määre valgest oast ja koriandrist

Soovid proovida midagi põnevamat võileivakattena? Midagi hoopis teistsugust ja maitserohkemat? Taimne määre valgest oast ja koriandrist on just see uus, huvitav ning värske maitseelamus!

Loe edasi
keefir
Keefirismuuti

Sooja suvisesse aega sobib imeliselt vahepalana üks jahutav, värskendav ja toitainetest tulvil smuuti. Palaval päeval on sobilik smuuti põhjaks valida jahe keefir, millele saab soovi korral lisada marju külmutatud kujul. Keefiri kasutamisel smuutis on teisigi olulisi põhjuseid: selle toitaineline koostis on väga tervislik ning esindatud on kõik makro- ja mikrotoitained sobivas vahekorras.

Loe edasi
tapenade
Oliivimääre ehk tapenade

Klassikaline oliivimääre ehk tapenade on taimne pasteet mustadest oliividest, kapparitest ja anšovistest. Selle sünnikohaks peetakse Kagu-Prantsusmaad, täpsemalt Provence piirkonda Vahemere ääres, mis külgneb Itaaliaga.

Loe edasi
rukola-peedisalat
Rukola-peedisalat

Rukola-peedisalat on just kuuma suvepäeva sobiv kerge ja värvikirev kehakosutus. Peet, juust ja maasikad aitavad värsket rohelist veelgi maitse- ning nüansirikkamaks vormida.

Loe edasi
rabarberikissell
Rabarberikissell kohupiimaga

Vana hea klassikaline rabarberikissell on meie pere igakevadine lemmik. Vähemalt ühe korra on see alati menüüs. Rabarberikissell on jook, mis viib tagasi lapsepõlve – mulle meenub vanaema, kes  suure potiga puupliidi peal kisselli keetis ning sellel siis aknalaua peal jahtuda lasi. Kuigi, kes seda jahtumist oodata jõudis! Rabarberikissell maitseb ju imehästi ka soojalt.

Loe edasi
Banaani-kaerapätsid
Banaani-kaerapätsid

Otsid kiiret ja maitsvat vahepala, mida reisile, laagrisse, võistlustele või kooli kaasa võtta? Aga palun, siin on üks mõnus vaheldus tavapärastele puuviljaampsudele ja kohupiimale – banaani-kaerapätsid.

Loe edasi
Karulaugu
Karulaugu-munavõie leivaga

Esimeste erksamate päikesekiirte ja soojade ilmade lähenedes hakkab ka keha janunema millegi värske ja võimsa järele. Võib öelda, et üheks esimeseks kevadekuulutajaks on karulauk, mis kahtlemata endas väge sisaldab. Seega, mine naudi kevadepäikest ja nopi metsa alt mõned karulaugulehed. Karulaugu-munavõie leivaga on mõnus vaheldus talvistele roogadele.

Loe edasi
Suve salatiampsud

Sooviksid süüa midagi kerget, kuid siiski toitvat ja ei soovi köögis suvel väga palju aega veeta? Siis ongi ideaalsed salatiampsud, mis sobivad väga hästi nii lisandiks grilli kõrvale kui vahepalana.

Loe edasi
Siiaäkis

Värske kala ja suvi käivad käsikäes. Kalameestelt värsket kala saades on hea võimalus valmistada äkist. Rooga, mis nõuab äsja püütud ja väga värsket kala. Siig sisaldab toitaineliselt vähe rasva ning palju valku – seega on see hea valik neile, kes oma toitumist rohkem jälgivad.

Loe edasi