Banaanileib

Mida hakata peale pruuniks ja plekiliseks muutunud banaanidega puuviljavaagnal? Just sellistest küpsetest ja hästi valminud banaanidest saab maitsva küpsetise, mis rahuldab magusaisu ja täidab ka korralikult kõhu.

Veelgi enam, banaanides leiduvad lahustuvad kiudained täidavad ka meie soolestikus elavate bakteri kõhud, soodustades seeläbi head seedimist ning normaalset soolestiku mikrobiootat. Banaani rikkalik kaaliumi- ja magneesiumisisaldus muudab selle vilja sportlaste menüüs asendamatuks.

Vaja läheb:
  • 4 muna
  • 500 g kooritud banaane
  • 60 g külmpressitud oliiviõli
  • 300 g toortatrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 tl vanillsuhkrut
  • 3 tl kaneeli
Valmistamine:

Purusta banaanid kahvliga või saumikseriga püreeks. Lisa munad, õli ja vanillsuhkur. Sega eraldi kausis jahu ja küpsetuspulber, seejärel lisa banaanisegule. Sega ühtlaseks taignaks ja kalla see 1,5-liitrisesse õliga määritud keeksivormi. Kui kasutad silikoonvormi, ei ole seda vaja eelnevalt õliga määrida.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega või seni, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Maitseb oivaliselt nii soojalt kui külmalt!

100 g banaanileiba annab ~220 kcal.

Retsept on inspireeritud Lia Virkuse raamatust “Tervisele pai”.

Head isu!