Kookoskana riisiga

Kookoskana, tõeline hittroog, on üllatav ja maitsev vaheldus koorestele kanaroogadele. Karri, kana ja kookos annavad kokku parima koosluse. Tänu vürtsikale karrile sobib see toit suurepäraselt just külmadeks talveõhtuteks.

Toitev, maitsev ning tervislik toit, millega rikastada oma toidulauda ning üllatada külalisi. Sellest võib saada sinu pere uus lemmik!

Vaja läheb:
  • 50 g täisterariisi
  • 80 g kanafileed
  • 60 g paprikat
  • 60 g porgandit
  • 20 g sibulat
  • värsket peterselli
  • 10 g India pähkleid
  • 60 g kreemist kookospiima
  • 0,5 tl külmpressitud oliiviõli
  • 1 tl karrit
  • soola
Valmistamine:

Keeda riis nii, et see jääb sõmer. Lõika paprikast, porgandist ja sibulast 1 cm suurused kuubikud. Haki petersell ja lõika kanafilee tükkideks. Sega kanafilee eraldi kausis vähese õli, karri ja soolaga ning vala koos pähklitega pannile. Kui kanatükid on ühelt küljelt pruunistunud, pööra need ringi ning lisa hakitud paprika, porgand ja sibul. Kuumuta, kuni kana on läbi küpsenud. Kõige lõpus lisa kookospiim. Lase veel paar minutit haududa, vajadusel maitsesta soolaga. Tõsta riis taldrikule, lisa kookoskana ja raputa peale hakitud peterselli.

 

Maitsvaid elamusi!

Foto: Karita Laugus

Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.