Tummine kikerhernesupp

Maitsekas taimne supp, millele tomat lisab mõnusat hapukust. Sisaldab rohkelt kiudaineid, kaaliumi, tsinki, vaske, folaate, A-, E- ja B-grupi vitamiine.

Argipäevadel, kui on kiire, võid kasutada konserveeritud kikerherneid. Kui aga aega jagub, saad üle öö leotatud ja kaua keenud kikerhernestest veelgi maitsvama roa. Suvel võid loomulikult ka värskeid tomateid kasutada. Parima supi jaoks vajad korralikult valmis küpsenud tomateid.

Supp ühele:
  • 60 g konserveeritud kikerherneid
  • 50 g porgandit
  • 20 g sibulat
  • 1 küüs küüslauku
  • 1 vars sellerit
  • kurkumit
  • 1 tl külmpressitud oliiviõli
  • 200 g purustatud tomateid
  • 1 sl maitsepärmi
  • soola
  • 1 sl hakitud peterselli või sidrunmelissi
  • 2 sl röstitud mandlilaaste
Valmistamine:

Loputa kikerherned konservivedelikust. Kuumuta hakitud porgand, sibul, küüslauk, seller ja kurkum kergelt oliiviõlis, lisa kikerherned, purustatud tomatid ja vesi. Keeda vaiksel tulel, kuni köögiviljad on piisavalt pehmed. Maitsesta soolaga, lisa maitsepärm ning kaunista hakitud maitserohelise ja röstitud mandlilaastudega. Kõrvale söö täisterarukkileiba.

Head isu!

Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.